PSV, Ajax en FC Twente zijn geplaatst

0

De deelnemerslijst van de tweede fase van de Europa League is nu volledig. Tien oud-winnaars van de UEFA Cup zijn nog in de strijd, maar de titelverdediger Atletico Madrid en de recordwinnaar Juventus (driemaal) zijn wel uitgeschakeld.

De 32 ploegen komen uit 17 landen. Dat is sinds het seizoen 2003-04 niet meer voorgekomen. Het brede deelnemersveld concentreert zich overigens wel voor meer dan de helft bij zes landen. Portugal en Rusland zijn hofleverancier met vier ploegen, waarvan de helft afkomstig is uit de Champions League. Ook Nederland heeft twee degradanten uit het grote toernooi.

 

Het deelnemersveld bestaat uit negen landskampioenen. Vijf clubs wonnen de Europa Cup/Champions League. Negen clubs wonnen de UEFA Cup en zes andere clubs wonnen tenminste de EC voor bekerwinnaars.

 

De drie Nederlandse clubs zijn morgen geplaatst bij de loting en spelen de return in de tweede ronde thuis. Ze ontlopen in ieder geval de twee Engelse  (Liverpool en Manchester City) en Duitse (Stuttgart en Bayer Leverkusen), Villarreal, Zenit, Porto en Paris SG.  De mooie namen, die eventueel wel naar Nederland komen, zijn Napoli, Sevilla, Benfica en Glasgow Rangers.

De 32 clubs zijn (per land, met * is geplaatst):

Portugal: Porto *, Sporting *, Braga *, Benfica

Rusland: CSKA Moskou *, Zenit *, Spartak Moskou *, Rubin Kazan

Nederland: Ajax *, FC Twente *, PSV*

Engeland: Liverpool *, Manchester City*

Duitsland: Bayer Leverkusen *, Stuttgart *

Spanje: Villarreal *, Sevilla

Zwitserland: Young Boys, FC Basel

Oekraine: Dynamo Kiev *, Metalist Kharkiv

Frankrijk: Paris SG *, Lille

Griekenland: PAOK, AEK

Italie: Napoli

Schotland: Glasgow Rangers

België: Anderlecht

Turkije: Besiktas 

Polen: Lech Poznan

Wit Rusland: BATE Borisov

Tsjechie: Sparta Praag

(bron: Giorgio Press Ltd.)

 

Share.

Laat een reactie achter