AZ, Feyenoord en Roda JC winnen

0

AZ heeft donderdag in het zuiden van Spanje een oefenwedstrijd tegen Estepona met moeite gewonnen: 3-2. Graziano Pellè maakte de winnende treffer een kwartier voor tijd.

De Alkmaarse ploeg kwam met 0-2 achter, maar de Braziliaanse spits Ari scoorde nog voor rust tegen. De gelijkmaker kwam halverwege de tweede helft op naam van Jonathas. Trainer Dick Advocaat wisselde in de rust bijna het hele elftal. Alleen Niklas Moisander speelde de gehele wedstrijd.

Roda JC won in Malaga met 2-1 van de Duitse club VfL Osnabrück. Mads Junker en Jeanvion Yulu-Matondo maakte de doelpunten voor de Limburgers. Feyenoord was in de Turkse badplaats Antalya te sterk voor Kayserispor. Ron Vlaar opende de score waarna Roy Makaay de eindstand op 3-0 bepaalde.

VVV-Venlo versloeg in Belek, eveneens in Turkije, RKC Waalwijk met 2-1. De Limburgers kwamen door Ruben Schaken met 2-0 voor. Charlison Benschop deed pas in blessuretijd iets terug.