AJAX – PSV: Afellay mogelijk niet inzetbaar

0

PSV moet het morgenin het uitduel bij Ajax waarschijnlijk stellen zonder Ibrahim Afellay. Dit zei trainer Huub Stevens vrijdag op een persconferentie.

De 22-jarige middenvelder trainde eerder op de dag niet mee met de selectie, doordat hij woensdag een tik had gehad in het bekerduel met AZ.  
Stevens heeft meer vraagtekens voor het duel van zondag. Van Jérémie Bréchet en Otman Bakkal wordt zaterdag besloten of zij in de Arena aan zullen treden. Ook Jan Kromkamp kan pas over een aantal dagen weer trainen en moet de topper aan zich voorbij laten gaan.

Bij Ajax is Klaas-Jan Huntelaar er niet bij, maar daar staat tegenover dat Miralem Sulejmani weer inzetbaar is. Marco van Basten heeft evenwel geen basisplaats voor de Serviër ingeruimd. "Tegen Feyenoord geloofden we hem ook op zijn blauwe ogen, maar toen stond hij er na tien minuten alweer naast. Daarom hebben we er dit keer voor gekozen om uitvoeriger met hem te werken en hem te testen", liet de oefenmeester vrijdag op een persconferentie weten.

Thomas Vermaelen en Oleguer blijven onzeker voor het duel van zondag. Eyong Enoh is wel weer speelklaar en stelt Van Basten voor een dilemma. Als Enoh speelt zal Gabri of Rasmus Lindgren moeten wijken. "Als Gabri afvalt, is dat vreemd, want hij heeft veel ervaring. Als Lindgren afvalt, is dat vreemd, omdat hij nu de aanvoerder is, en als Enoh niet speelt, is dat vreemd omdat hij het tot nu toe goed heeft gedaan. Welke keuze we ook maken, het zal stof doen opwaaien", aldus Van Basten, die daarmee aangeeft bij voorbaat al te weten dat hij op onbegrip zal stuiten.

Share.

Laat een reactie achter