‘Slecht Ajax en afschuwelijke supporters’

0

Ajax-trainer Frank de Boer was woedend na afloop van de kansloos verloren bekerfinale van Ajax. De oefenmeester zag de kans om zijn eerste beker te winnen in rook opgaan. ”We mogen blij zijn dat het geen 7-1 is geworden”.

De Boer was ten eerste woedend op de supporters die vuurwerk op het veld gooiden. "Het is schandalig wat hier is gebeurd, dit heeft niets met voetbal te maken. Ze brengen Ajax in diskrediet, terwijl wij juist een goede uitstraling voor de club willen", bromde hij na de dramatische avond voor Ajax. "Ik keur deze actie echt verschrikkelijk af."

 

De Amsterdamse aanhang gooide direct na de aftrap al vuurwerk op het veld en na de vroege openingstreffer van Ricardo van Rhijn deden ze dat opnieuw. Het leidde tot een staking van bijna een half uur, waarna Ajax helemaal instortte. "Er waren een paar honderd supporters afschuwelijk en ik heb ook een heel afschuwelijk Ajax gezien", aldus De Boer, die de onderbreking geen excuus vond.

 

"We kwamen heel mooi op 1-0, maar als je dan ziet hoe wij daarna twee doelpunten weggeven… Dat was typerend voor de hele wedstrijd. We hebben gewoon niet goed verdedigd en als team gefaald. De eerste vier kansen van PEC leverden vier doelpunten op."

 

"Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat het geen 7-1 is geworden. Er moet een hartig woordje gesproken worden en daarna gaan we de boel weer oplappen. Zondag staat er namelijk weer een heel belangrijke wedstrijd op het programma, waarin we minimaal een punt moeten pakken om kampioen te worden", aldus De Boer. 

Share.

Laat een reactie achter