Willem II kampioen in Jupiler League

0

Willem II keert na één jaar Jupiler League weer terug naar de Eredivisie. De Tilburgse club stelde maandag het kampioenschap veilig door een 4-0 overwinning op Telstar en een misstap van FC Dordrecht, dat niet verder kwam dan een 1-1 tegen FC Den Bosch.

Willem II had voor eigen publiek weinig moeite met Telstar. In de 25ste minuut opende Ruud Boymans de score. De aanvaller kon in geheel vrijstaande positie raak volleren, omdat het achterin niet goed stond bij de bezoekers. Telstar haalde met 1-0 de rust, maar in de tweede helft liep Willem II alsnog uit naar een ruime marge.
Jonas Heymans tekende twee minuten na de doelwissel voor de 2-0. De Telstar-defensie verloor de Belg bij een vrije trap uit het hoog en zag dat afgestraft worden. Heymans zette op knappe wijze het tweede doelpunt op het scorebord. Toen Ali Messaoud in de 64ste minuut voor de 3-0 tekende, was het definitief beslist in Tilburg.