Vormcrisis Van Persie baart grote zorgen

0

De vormcrisis van Robin van Persie baart Oranje en Manchester United grote zorgen. Het tegenvallende spel van Robin van Persie is misschien wel typerend voor de huidige vorm van het Nederlands elftal.

De aanvaller lijkt bij zowel het Manchester United van Louis van Gaal als bij het Oranje van Guus Hiddink met een flinke vormcrisis te kampen en maakt allesbehalve een fitte indruk.
 
Wie tijdens de wedstrijden tegen Italië en Tsjechië naar Van Persie keek, zag vaak een sjokkende en verbeten kijkende spits. De matige prestaties van de Rotterdammer zijn lang niet alleen aan hemzelf te wijten, want Van Persie werd in beide duels amper bereikt door zijn ploeggenoten. Desondanks ligt het probleem breder, want ook tijdens het WK in Brazilië was Van Persie vaak onzichtbaar. Ondanks zijn uitstekende start tegen Spanje, waarin Van Persie met een fabelachtige kopbal een van de mooiste treffers van het toernooi produceerde.
 
Van Persie heeft geen wedstrijdritme
Als redenen voor de vormcrisis van de spits kunnen het drukke speelschema en zijn recente blessure worden aangedragen. Van Persie raakte aan het einde van vorig seizoen geblesseerd bij Manchester United en had voor aanvang van het WK amper speelminuten gemaakt. In een korte periode moest de spits vervolgens veel wedstrijden spelen. Omdat Nederland tot de halve finale reikte, had Van Persie na het WK slechts een paar weken vakantie. De oud-speler van Feyenoord zit daardoor eigenlijk nog in zijn voorbereiding.
 
Voor Oranje is het te hopen dat Van Persie zijn vorm snel hervindt en daarna weer van waarde kan zijn tijdens de EK-kwalificatiereeks. Guus Hiddink is voor een groot deel afhankelijk van de aanvaller, die met 47 doelpunten topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is. Bovendien kon de bondscoach in de voorbije duels niet beschikken over Arjen Robben, die met een lichte blessure kampt en daardoor de wedstrijden tegen Italië en Tsjechië aan zich voorbij zag gaan.  
Share.

Laat een reactie achter