PSV wint tiende Johan Cruijff Schaal

0

PSV heeft zondagavond voor de tiende keer in de geschiedenis de Johan Cruijff Schaal gewonnen. In de Amsterdam ArenA werd FC groningen effectief met 3-0 aan de kant gezet.

Ondanks dat de Groningers sterk van start gingen, was het PSV die effectief met de kansen op ging. In deze twintigste editie van de Johan Cruijff Schaal was het dan ook de bekerwinnaar die de toon zette met een agressief begin. De Eindhovense club kwam na 25 minuten op voorsprong. Luuk de Jong, die de aanvoerdersband droeg, klopte de Groningse defensie in de lucht en legde de bal in de lange hoek. Groningen klopte vervolgens op de deur, maar de paal stond Bryan Linssen in de weg. Jeroen Zoet redde bekwaam op twee pogingen van Jarchinio Antonia.

Even na rust werd de wedstrijd zo goed als beslist. Adam Maher ging op avontuur, na een prachtige combinatie met Davy Pröpper. Eerstgenoemde verraste Groningen-doelman Padt in de verre hoek en verdubbelde daarmee de voorsprong van PSV. Na dik een uur spelen maakte De Jong zijn tweede van de avond en zette de stand op 3-0. Guardado kreeg de mogelijkheid om de score nog te vergroten vanaf elf meter, maar miste de strafschop.