PSV doet weer mee: 2-0 winst op Wolfsburg

0

PSV is weer helemaal terug in de race om de plekken 1 en 2. De Eindhovenaren wonnen in de Champions League van VfL Wolfsburg. In het eigen stadion in Eindhoven werd het uiteindelijk 2-0 voor de mannen van Cocu.

De zege van PSV was op basis van het totaalbeeld van negentig minuten meer dan terecht. De ploeg van Phillip Cocu drukte Wolfsburg met name in het tweede deel van de eerste helft ver terug. Grote kansen bleven echter uit.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar nu was PSV een stuk doortastender. Luuk de Jong zette Jürgen Locadia vrij voor het Duitse doel: 1-0. Twintig minuten voor tijd had Adam Maher – hij speelde in plaats van Jorrit Hendrix – het duel op slot moeten gooien. Op aangeven van Luciano Narsingh had de middenvelder de hoek voor het uitzoeken. Zijn kopbal scheerde echter rakelings over de lat.

Vijf minuten voor het einde maakte De Jong met zijn eerste treffer in de Champions League een einde aan alle onzekerheid. Een knappe pass van uitblinker Andres Guardado promoveerde hij met een prachtig lobje tot doelpunt: 2-0. Het thuispubliek kon gaan feestvieren en mag zich verheugen op een spannend vervolg in het miljoenenbal.