Zidane officieel trainer Real Madrid

0

Zinedine Zidane is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd door Real Madrid. De Fransman is aangesteld als opvolger van de ontslagen Rafa Benitez. Zidane heeft een contract voor tweeënhalf jaar gesigneerd in Santiago Bernabeu.

"We gaan alles geven op het veld. Dat is wat ik als trainer van Real Madrid wil uitdragen. Mooi voetbal spelen is altijd belangrijk geweest bij deze club", vertelde Zidane tijdens zijn presentatie aan het massaal toegestroomde journaille. "Aan die wens wil ik dan ook voldoen. Mijn eerste woorden tegen de spelers waren belangrijk en eenvoudig tegelijk. Ik heb gezegd dat iedereen een belangrijke rol zal spelen."
 
Zidane (43) had de afgelopen twee jaar de leiding over het Real Madrid Castilla. De Franse legende lijkt dezelfde route als Pep Guardiola te bewandelen. De Catalaan werd jaren geleden ook voor de leeuwen gegooid bij één van de grootste clubs ter wereld. De vergelijking met Guardiola vermijdt Zidane overigens liever. ”Guardiola? Wat hij presteert is indrukwekkend, maar ik zal mezelf nooit met hem vergelijken."
Share.

Laat een reactie achter