Bale beslist Clasico en Copa del Rey

0

Gareth Bale was de grote man van de 228ste Clasico tussen Barcelona en Real Madrid. Barcelona ging met 2-1 ten onder en verloor hiermee de finale van de Copa del Rey.

In de beginfase van de wedstrijd was Barcelona offensief onmachtig en leed het veel balverlies. Doordat de verdediging van de Catalanen ver vooruit voetbalde, liet Barcelona enorme gaten liggen voor de snelle counters van De Koninklijken. Dit resulteerde in de elfde minuut tot de openingsgoal van Angel Di Maria.

Real Madrid mocht zichzelf aanrekenen dat het in de eerste helft de bekerfinale niet besliste. De Madrilenen kregen kans op kans door de enorme ruimte achter de defensie van Barcelona, maar ging slordig met de kansen om. Ook voorin leek Barcelona niets te kunnen betekenen. Messi was onzichtbaar voor rust, waardoor het een kansloze missie leek te worden voor de Catalanen.

Barcelona kwam echter beter uit de kleedkamer na rust en zorgde in de 68ste minuut voor extra spanning in de wedstrijd. Marc bartra kopte na een corner van Xavi prachtig raak in de kruising. Het vertrouwen groeide bij Barcelona, maar uitgerekend Barça’s doelpuntenmaker Bartra vervulde een negatieve sleutelrol in de beslissende 1-2 van Gareth Bale.

De Welshe flankspeler sprintte met een grote boog om Bartra heen en rende alleen op Pinto af. Door de benen van de doelman van Barcelona prikte Bale de 1-2 binnen, waarmee de Clasico beslist was.