Weekend van de stadsderby

0

Vandaag en morgen vinden in alle topcompetities stadsderby”s plaats. In de meeste gevallen verdedigt een koploper zijn status tegen een stadgenoot. Dat belooft zeker extra spanning.

AC Milan – Inter zal zeker de aandacht trekken, omdat de roodzwarte ploeg door de zwakke seizoenstart niet mag verliezen. Bij een gelijkspel blijft Milan op het laagste puntenschema uit de recente geschiedenis staan. Titelverdediger Inter lijkt desondanks favoriet.

Liverpool raakte vorige week de eerste plaats kwijt aan Arsenal en moet vanmiddag aan de bak tegen Everton. De 208e derby van de Mersey lijkt van cruciaal belang voor de aanstaande tegenstander van PSV in de Champions League. De club van Kuijt en Babel wil immers dit jaar boven alles kampioen worden.

In Spanje staan Espanyol en Barcelona tegenover elkaar. Sinds woensdag hebben beide clubs evenveel punten en lijkt Barça favoriet omdat Espanyol opeens last heeft van een blessuregolf. De grote vraag is min of meer of Thierry Henry vanavond bij de aftrap op het veld staan.

In Lissabon staan Benfica en Sporting tegenover elkaar. De groenwitte club is koploper en kan zijn aartsrivaal op een stevige achterstand van zeven punten zetten na vier speeldagen. Benfica mag eigenlijk geen punten meer verspelen.

Share.

Laat een reactie achter