Messi schittert op Tenerife: 0-5

0

Barcelona heeft de eerste overwinning in 2009 geboekt met een ruime marge bij Tenerife. Het werd 5-0 voor de wereldkampioen. Lionel Messi was met drie treffers de ster van deze Canarische avond. Met dit resultaat is Barça winterkampioen.

De wedstrijd kende een verrassend begin, omdat Tenerife in de beginfase twee goede kansen kreeg. Alfaro schoot in de 5e minuut tegen de paal en twee minuten later redde Valdes met een reflex op een schot van dezelfde spits. Het duurde een half uur maar toen draaide Barcelona, zonder de geschorste Ibrahimovic, op volle toeren. Op aangeven van Bojan Krkic opende Lionel Messi de score.

Op slag van rust maakte Puyol de tweede treffer en binnen een minuut zorgde Messi zelfs voor 0-3. Na de pauze was van een echte wedstrijd geen sprake meer. Messi onderscheidde zich met enkele hoogstandjes. De Argentijn maakte zijn derde treffer in de 75e minuut. Daarmee brengt hij zijn seizoenstotaal op 12 en staat op de topscorerslijst samen met Villa bovenaan. In de slotfase zorgde Luna met een eigen doelpunt voor de vijfde treffer van Barcelona op een voorzet van Pedro.