Sparta wint van ADO, Heracles van Vitesse

0

Sparta heeft zaterdagavond in blessuretijd de winst gepakt bij ADO Den Haag: 3-2. Erik Falkenburg was de grote man bij de club uit Rotterdam. Falkenburg had Sparta al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gebracht.

Na bijna een half uur maakte Danny Buijs voor ADO Den Haag gelijk. Met zijn tweede doelpunt maakte Falkenburg de 2-1 voor de Kasteelclub, maar nog voor rust zorgde Charlton Vicento voor de 2-2. In blessuretijd sloeg Falkenburg voor de derde keer toe.

Heracles heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse met 2-0 gewonnen. Het betekende voor de Almeloërs al de vierde overwinning van dit seizoen op vreemde bodem.

Het elftal van trainer Gertjan Verbeek consolideerde de zevende plaats, waarmee het als koploper van de middenmoot geldt. Vitesse liet de mogelijkheid onbenut om op gelijke hoogte met de tegenstander te komen.

Het eerste doelpunt in Arnhem kwam in de blessuretijd van de eerste helft op naam van Willie Overtoom, een kwartier voor het einde van de tweede helft zorgde invaller Sebastiaan Steur voor de 2-0.