Pokervirus breekt uit in voetbalwereld

0

Poker is tegenwoordig een van de populairste spellen ter wereld en onlangs is poker ook officieel verheven tot denksport. Wereldwijd spelen dagelijks miljoenen liefhebbers een potje Omaha, Texas Hold’em of een van de andere vormen van deze geliefde game.

Ook in de sportwereld, en met name onder voetballers, is poker erg in trek geraakt het laatste decennium. Benieuwd hoe het komt dat poker zo gretig aftrek vindt onder profsporters, welke voetballers er bekend staan om hun pokerskills en welke spelers er mogelijk zullen volgen? Lees dan gauw verder!


Aannemelijk verband Voetbal en poker; het lijken twee totaal verschillende sporten en natuurlijk is dat in zekere mate ook zo. Er zijn echter meer overeenkomsten tussen beide dan je in eerste instantie zou denken. Wat te denken van elementen als spelinzicht, het kunnen maken van strategische beslissingen, anticiperen op je tegenstanders en het kunnen presteren onder druk; zowel bij voetbal als aan de pokertafel lijken dit essentiële factoren voor succes en het is dan ook niet verwonderlijk dan er zoveel sporters zijn die er een professionele pokercarrière op na houden. Daarnaast draagt de pokerwereld op haar beurt de sport tegenwoordig ook steeds vaker een warm hart toe in de vorm van sponsoring bijvoorbeeld.


Van voetbal naar poker Het sprekende voorbeeld van een voetballer die aan de pokertafel net zo bekwaam is als op het veld is Ronaldo. De voormalige voetbalprof uit Brazilië heeft o.a. voor PSV, FC Barca, Real en AC Milan gespeeld, scoorde voor zijn vaderland meer dan 60 keer in 98 interlands en heeft 2 wereldtitels behaald. Enige tijd geleden heeft “Het Fenomeen” de bal in de wilgen gehangen en tegenwoordig is hij als pokerprof actief voor PokerStars, ‘s werelds grootste aanbieder van online poker. Ook andere sporthelden waaronder Boris Becker, Rafael Nadal en ‘onze eigen’ Fatima Moreira de Melo mogen graag een potje poker spelen en ze zijn er nog goed in ook! Bekijk bijvoorbeeld in deze video hoe Rafa een fantastische trick shot laat zien.

 

Wat betreft buitenlandse voetballers worden ook voormalig profs Andriy Shevchenko (Milan en Chelsea), Teddy Sheringham (Man United), Zindane (o.a. Juve en Madrid) en Willy Sagnol (Bayern) geregeld aan de pokertafel gespot.

 

Ook Nederlandse voetballers hebben sport in hun hart gesloten en spelen zo nu en dan een potje poker waarbij ze de winst doneren aan een goed doel. Feyenoorders Vlaar en de Wolf bijvoorbeeld, of oud-Ajaxieden Richard Witsche, Ronald de Boer, Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp staan bekend om hun voorliefde voor het kaartspel.


Nieuwe lichting Het is natuurlijk lastig te voorspellen welke nieuwe voetbalgezichten er in de nabije toekomst aan de pokertafel zullen verschijnen. Zou Wesley Sneijder net zo snel een potje poker kunnen winnen als dat hij over het veld sprint? Of is het Arjen Robben die aan de tafel net zoveel standvastigheid kan laten zien als tijdens een voetbalwedstrijd? Ook Van Persie zou met zijn flair wellicht hoge ogen kunnen gooien aan de pokertafel. Hoe dan ook; poker leeft in sportwereld! Wie wordt volgens jou de volgende voetballer die de overstap maakt naar de wondere wereld van het pokeren?

Share.

Laat een reactie achter