Sport oefeningen thuis afvallen

0

Thuis een work-out doen biedt heel veel voordelen. Zo kan je op ieder moment van de dag een work-out doen. Dit maakt het thuis sporten erg flexibel. Je kunt op je eigen tempo Sport oefeningen doen om thuis af te vallen. Het is daarom erg makkelijk vol te houden en je kan lekker laagdrempelig beginnen. Thuis sporten is minstens net zo effectief als het sporten in de sportschool. Ook ben je minder tijd kwijt aan het sporten doordat je niet meer hoeft te reizen. En niet geheel onbelangrijk, wanneer je thuis werkt kan je gewoon in de pauze een half uurtje ongestoord sporten.

Voordelen van thuis sporten
De knop omzetten is soms even lastig, maar na het sporten ervaar je toch vaak een lekker gevoel. Sporten is ontzettend goed voor je. Het zorgt voor een gezonde geest en lichaam. Door te sporten wordt je fit en verbeter je je mentale gezondheid. Dit zijn zomaar enkele algemene voordelen van het sporten. Ook het thuis sporten neemt vele voordelen met zich mee. Dit zijn enkele voordelen

  • Sporten wanneer je maar wilt
  • Je hoeft de deur niet uit
  • Geen last van anderen
  • Bespaar geld

Gezondheidsvoordelen van thuis sporten
Minder kans op hart- en vaatziekten en een gezonder hart. Door niet te bewegen ontstaan er klontjes in het bloed. Deze klontjes kunnen zich ophopen en zorgt daardoor dat het bloed minder goed door het lichaam kan pompen. Door meer te bewegen verlaag je je bloeddruk. Dit voorkomt dat je medicijnen nodig gaat hebben om de bloeddruk in orde te houden. Je hebt minder kans op blessures doordat je werkt aan sterkere spieren en botten. Het verlaagt de kans op kanker en diabetes. En misschien wel het allerbelangrijkst: verbetering van je mentale gezondheid. Door meer sporten zorg je ervoor dat het stresshormoon sneller wordt afgevoerd. Sporten wordt dan ook steeds vaker gebruikt om mentale problemen te verhelpen.

Hoe verbeter ik mijn conditie?
Spierversterkende oefeningen zijn het relatief eenvoudig thuis uit te voeren. Maar hoe verbeter ik mijn conditie, zonder dure apparaten aan te schaffen?

  • Traplopen, traplopen is ontzettend goed voor je conditie en kan je makkelijk toepassen wanneer je bijvoorbeeld thuis werkt. Loop een paar keer extra de trap op en af om aan je conditie te werken.
  • Touwtje springen, een ander goedkoop alternatief. Het is misschien wel de meest effectieve manier om thuis aan je conditie te werken. Vrijwel iedere professionele sporter doet aan touwtje springen om fit te blijven.
  • Hoelahoepen, je verbrandt hiermee niet alleen calorieën, hoelahoepen zorgt ook voor kei harde buikspieren en dus een sterke core.
  • Trampoline springen, misschien heb je wel een trampoline in de achtertuin. Schaam je niet om een potje te gaan springen om zo aan je conditie te werken.
Share.

Laat een reactie achter