ADO krijgt tegen Groningen te weinig

0

ADO Den Haag en FC Groningen mogen beide een puntje aan hun totaal toevoegen. In Den Haag eindigde de wedstrijd tussen de nummers negen en dertien van de Eredivisie in 1-1.

Halverwege stond Groningen op voorsprong, maar een knullig eigen doelpunt van Gibril Sankoh leverde de thuisploeg alsnog een punt op.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten, maar de goal van Groningen in de 33e minuut was zeker de moeite waard. Na een mooie combinatie met Koen van de Laak en Sepp de Roover belandde de bal bij Nicklas Pedersen, die koel afrondde.

ADO leek de tegentreffer nodig te hebben om echt wakker te worden, maar de spelers van de thuisclub misten geluk in de afwerking. Ricky van den Bergh en Charlton Vicento raakten de lat, een schot van Karim Soltani belandde in de slotfase op de paal. De enige speler die er in slaagde ADO een goal te bezorgen was uitgerekend een speler van Groningen. Sankoh wilde de bal tot corner verwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd: 1-1.

Sankoh was na een kwartier spelen in het veld gekomen als vervanger van Ondrej Svejdik. De Tsjech moest met een op een eerste gezicht heel ernstige knieblessure naar de kant.