RKC wacht nog steeds op eerste punten

0

Ook na de vijfde speelronde in de eredivisie wacht promovendus RKC Waalwijk nog steeds op het eerste punt. Vrijdagavond verloren de Brabanders in eigen stadion van ADO Den Haag, 2-0.

Bogdan Milic en Wesley Verhoek zorgden in een pover duel voor de enige lichtpuntjes. Ondanks de vier versterkingen die trainer Ruud Brood de afgelopen weken mocht verwelkomen, was het vertoonde spel van de thuisploeg verre van eredivisiewaardig. ADO Den Haag vond het wel prima, de ploeg van Raymond Atteveld loerde in het Mandemakers Stadion op een spaarzaam kansje.

Die kans was er al na negen minuten, maar scheidsrechter Tom van Sichem weigerde na een handsbal van RKC-verdediger Gijs Luirink naar de stip te wijzen. Ruim tien minuten later stuitte middenvelder Lex Immers na een knappe hakbal van spits Bogdan Milic op doelman Jurgen Wevers. De thuisploeg stelde daar nauwelijks iets tegenover, mede door de afwezigheid van de geblesseerde aanvaller Charlison Benschop.

Na een halfuur leken de Brabanders toch op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Zeven minuten later speelde aanvaller Milic zich knap vrij en schoot subtiel met buitenkantje links de bal voorbij doelman Wevers.

Middenvelder Ruud Berger had vervolgens de kans beide ploegen in evenwicht te brengen, maar hij kon in vrije positie geen richting geven aan zijn kopbal. Ploeggenoot Luirink ontsnapte enkele minuten later aan rood na een forse overtreding op Immers.

De tweede helft begon goed voor de bezoekers. Al na zeven minuten verdubbelde vleugelspeler Verhoek de voorsprong. Het bleek één van de spaarzame hoogtepunten in de tweede helft. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd waren de betere kansen voor ADO Den Haag, maar de Hagenezen verzuimden de score verder uit te bouwen. Een slotoffensief van RKC leverde evenmin een tegengoal op.