VVV vernedert Sparta. ADO -Willem II gelijk

0

VVV-Venlo heeft zondagmiddag de tweede overwinning van het seizoen behaald. Het onthutsend zwakke Sparta Rotterdam werd in De Koel te kijk gezet: 5-0.

De Limburgers leidden bij rust al met 4-0 door treffers van Adil Auassar, Achmed Ahahaoui en twee keer Sandro Calabró. Na de hervatting tekende Kevin van Dessel voor de 5-0.

Willem II heeft zondag tegen ADO Den Haag (1-1) verzuimd afstand te nemen van de staartclubs in de eredivisie. De Haagse club speelde in Tilburg 53 minuten met tien man nadat scheidsrechter Pol van Boekel verdediger Ahmed Ammi na een kopstoot met rood van het veld stuurde. ADO Den Haag kwam daarna via Karim Soltani verrassend op voorsprong. Frank Demouge tekende voor de gelijkmaker