Ajax met moeite langs RKC: 4-1

0

Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd onder Martin Jol ruim gewonnen. De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd met een schot op de paal van Luis Suarez. Tien minuten later opende Gregory van der Wiel de score voor de thuisploeg.

Wat volgde was een barrage op het doel van RKC. Keeper Jurgen Wevers liet zich echter niet verschalken. Eén keer kreeg hij daarbij hulp van Ajax-spits Dennis Rommedahl die een inzet van Dario Cvitanich van de lijn wist te werken.

Doordat Ajax de kansen op de 2-0 keer op keer niet wist te benutten, kon Benjamin De Ceulaer de Waalwijkers na een half uur langszij brengen.De thuisploeg leek dermate aangeslagen door de gelijkmaker dat het goede spel van de eerste dertig minuten geen gevolg kreeg.

Pas diep in de tweede helft kon aanvoerder Luis Suarez het verschil maken voor de Amsterdammers. Vanaf elf meter wist hij na zeventig minuten eindelijk Wevers te verschalken.

Met twee prachtige treffers completeerde de Uruguyaan in de laatste tien minuten zijn hattrick waarmee hij de eindstand bepaalde op 4-1.