Ajax wint geflatteerd

0

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Heracles Almelo met 3-0 gewonnen. Na een gelijkopgaand eerste uur, braken de Amsterdammers halverwege de tweede helft de ban. Toby Alderweireld kopte een hoekschop via de onderkant van de lat binnen.

Toen de thuisploeg op zoek ging naar de gelijkmaker scoorden Dario Cvitanich en Ismaïl Aissati ook nog en zetten de geflatteerde eindstand op de borden.

Heracles maakte er tegen een matig spelend Ajax een echte wedstrijd van door voor elke bal te strijden. De Amsterdammers waren wel iets beter dan de thuisploeg, maar kon de wedstrijd niet controleren.

De eerste helft liet Ajax-aanvoerder Luis Suarez zich ook nog van zijn slechtste kant zien. Na een overtreding die hij maakte, ging de Uruguayaan helemaal los tegen zijn slachtoffer. Daar kreeg de spits slechts geel voor, maar zelfs nadat hij die kaart had ontvangen moest Dennis Rommedahl hem nog kalmeren omdat hij door bleef zeuren.

In de tweede helft was lang hetzelfde spelbeeld te zien totdat Alderweireld raak kopte. Na de 1-0 zakte Ajax weer ver weg en kon Heracles aan een gelijkmaker denken. Toen ze daardoor echter te veel ruimte weggaven sloeg Ajax in de slotfase nog twee keer toe.