Ajax wint van stug verdedigend ADO: 3-0

0

Ajax heeft zondag in de Arena met 3-0 van ADO Den Haag gewonnen. De Amsterdammers hadden het in de eerste helft lastig met de stugge bezoekers.

Demy de Zeeuw bracht met een afstandsschot de 1-0 op de borden. Halverwege de tweede helft scoorde Marko Pantelic zijn eerste treffer voor Ajax. Siem de Jong bepaalde in de slotminuut de eindstand.

In eigen huis mocht Ajax het opnemen tegen ADO dat het in de competitie verrassend goed doet, maar zijn laatste duel verloor. Tegen de Amsterdammers speelden de bezoekers verdedigend, hopend op een snelle uitbraak. Die kwam er in de zestiende minuut en Bogdan Milic leek voor de openingstreffer te zorgen, maar hij stond nipt buitenspel en werd teruggefloten.

Aan de andere kant had Ajax grote moeite tot een uitgespeelde aanval te komen. Dat kwam deels omdat ADO met man en macht verdedigde, maar ook door onzorgvuldigheid in het spel van de thuisclub. Na 25 minuten kwam Ajax toch op voorsprong. In de aanval viel de bal plots voor de voeten van Demy de Zeeuw die niet aarzelde en van twintig meter raakschoot.

Na rust begon Ajax beter te spelen en dat leidde direct tot meer kansen. In de 55e minuut had Luis Suarez de kans op de 2-0, maar de Uruguayaan schoot over ADO-doelman Barry Ditewig heen tegen de lat. Een kwartier later was het wel weer raak. Nu legde Suarez oog in oog met Ditewig af op invaller Pantelic die de niet te missen kans binnenschoof.

De slotfase stond vooral in het teken van Suarez’ frustratie dat hij niet scoorde. De aanvoerder van Ajax kreeg een aantal goede kansen, maar de bal wilde er niet in. De Jong had meer geluk en zorgde op de valreep voor de derde treffer.