Het EK voetbal is voorbij, maar de voetbalzomer nog lang niet!

0

Met een overwinning van Italië kwam het EK van 2020, gehouden in 2021, tot een einde. In de finale werd er na strafschoppen gewonnen van Engeland. Over het algemeen dient de gemiddelde voetbalfan na de finale van een eindronde even af te kicken van de sport, maar dat is dit jaar zeker niet het geval. De zomer zit namelijk nog bomvol met internationale voetbaltoernooien waar de gemiddelde voetbalfan van zal smullen. In deze blog vertellen we je daarom meer over al het moois dat nog komen gaat!

Gold Cup
De Gold Cup is het Noord-en Centraal-Amerikaanse kampioenschap voetbal. Het algehele voetbalniveau zal hierin gemiddeld wat lager liggen dan bij het Europese Kampioenschap, maar dat betekent zeker niet dat het toernooi minder spannend is. De Gold Cup staat bekend om haar strijdlustige ploegen die er alles aan zullen doen om te winnen. Voor een voetballiefhebber die gelukkig wordt passionele voetbal gevechten kunnen we de Gold Cup dan ook zeker aanraden!

Olympische Spelen
De Olympische Spelen staan weer om de hoek. Op de Olympische Spelen wordt zowel een internationaal vrouwen als mannen toernooi gespeeld. Waar de Oranje leeuwen schitteren in afwezigheid verwacht men dat de Oranje leeuwinnen op dit toernooi een hoofdrol gaan spelen. De Oranje vrouwen presteren al jaren achter elkaar goed en consistent en zijn dus een serieuze kandidaat voor de eindoverwinning. Dit is dus zeker een toernooi dat je als nationalistische voetbalsupporter niet links kan laten liggen! Het grootste nadeel van deze Olympische Spelen is dat ze in Japan worden gespeeld. De wedstrijden worden veelal overdag gespeeld waardoor het live kijken van de wedstrijden voor de meesten van ons een lastig verhaal wordt.

Europese kwalificatie toernooien
Tijdens het nieuwe voetbalseizoen worden uiteraard ook weer de Europese Toernooien afgewerkt. Naast de Champions League en de Europa League wordt dit jaar ook de Conference League afgewerkt. Een deel van de ploegen kwalificeert zich direct voor deze toernooien, maar een deel ook niet. Het deel dat zich niet direct kwalificeert dient zich te plaatsen via verschillende kwalificatietoernooien. Deze zijn inmiddels al weer lang en breed van start en kunnen zeker een mooie opvulling van de doordeweekse avonden zijn!

Share.

Laat een reactie achter