Heracles en NAC door

0

Heracles Almelo en NAC Breda hebben zich dinsdag zonder problemen voor de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker geplaatst. Heracles won thuis met 3-0 van Haarlem, de nummer zestien in de Jupiler League.

NAC Breda was in Groesbeek beduidend sterker dan hoofdklasser De Treffers: 6-1. Ook Helmond Sport bereikte de laatste zestien. De eerstedivisieclub versloeg de amateurs van ASWH in Helmond met 5-0.

NAC kende geen enkel probleem op bezoek bij De Treffers. Leonardo, topschutter Matthew Amoah, Anthony Lurling, Donny Gorter en opnieuw Leonardo zorgden na ruim 40 minuten voor 0-5. Bakker tekende uit een strafschop nog voor de rust voor de tegentreffer. In de tweede helft bepaalde Csaba Feher de eindstand op 6-1.

Heracles Almelo leidde tegen Haarlem bij rust met 2-0. Bas Dost en Everton verzorgden de productie. Mark-Jan Fledderus hielp de goed presterende ploeg van Gertjan Verbeek na de pauze aan de 3-0. Helmond Sport had in Johan Voskamp de trefzekerste aanvaller. Hij nam tegen ASWH, de club uit Hendrik-Ido-Ambacht, twee van de vijf treffers voor zijn rekening. Halverwege was het al 3-0.