NAC – Heracles oer saai zonder publiek

0

In een bedroevend matige wedstrijd in Breda vielen zondag geen doelpunten. NAC en Heracles Almelo waren aanvallend machteloos tegen elkaars stugge verdedigingen.

De ploeg uit Almelo kwam om niet te verliezen, NAC was nog moe van de inspanningen in de voorronde van de Europa League donderdag tegen Polonia Warschau. De thuisploeg ontbeerde bovendien de steun van de supporters, want dit duel moest zonder publiek worden gespeeld.

De KNVB was tot deze straf gekomen omdat supporters van NAC vuurwerk hadden afgestoken in het bekerduel met FC Groningen, vorig seizoen.

In een doodstil Rat Verlegh Stadion stelde de eerste helft tussen NAC – Heracles niet veel voor. Het duel had meer weg van een doordeweeks oefenpartijtje. NAC viel het meest aan, mocht veel hoekschoppen nemen, maar kreeg slechts twee kansen die beide door doelman Martin Pieckenhagen werden verijdeld.

Eerst een schot van verdediger Tyrone Loran, daarna een knal in de korte hoek van Mathew Amoah. Aan de andere kant kopte Bas Dost de bal over de kruising uit een voorzet van Mark Looms.

In de tweede helft veranderde niets, behalve dat de beide trainers Robert Maaskant (NAC) en Gertjan Verbeek (Heracles) drie wissels toepasten. Het werd langer hoe meer duidelijk dat Heracles, vorige week winnaar tegen kampioen AZ, in Breda niet wilde verliezen.

De Almelose ploeg gaf vrijwel geen kans meer weg, maar creëerde ook bitter weinig in de aanval. Een kopbal van Dost op een voorzet van Juha Hakola ging over.

Bij NAC was wel duidelijk dat de succesvolle inspanningen in de Europa League nog niet volledig verteerd waren. Het tempo lag laag en zakte steeds meer.

In de slotseconden van de blessuretijd kreeg Anthony Lurling zijn enige kansje. Pieckenhagen was paraat op het niet al harde schot. Een winstpunt voor beide ploegen na de 0-0 was eigenlijk te veel verdiend.