RKC gedegradeerd

0

Het verblijf van promovendus RKC Waalwijk in de eredivisie is beperkt gebldeven tot één seizoen. De gelaten spelende Brabanders verloren dinsdagavond met 4-1 bij Heracles Almelo.

Daardoor is directe degradatie onafwendbaar voor de ploeg van trainer Ruud Brood.

Net als het grootste deel van het seizoen had RKC ook tegen de Tukkers weinig in te brengen.

Vooraf was duidelijk dat de gasten moesten winnen bij de verrassende nummer zes om nog kans te houden op lijfsbehoud, maar zij leken daar zelf allang niet meer in te geloven.

RKC speelde gelaten en doelman Ohad Levita greep vanaf het eerste fluitsignaal iedere mogelijkheid aan om tijd te rekken. Ook kwam RKC nauwelijks tot een fatsoenlijke aanvalsopzet.

Ook Heracles creëerde weinig, Marko Vejinovic was na dertien minuten als eerste dicht bij een treffer. De middenvelder krulde de bal op de paal. Vier minuten later was het wel raak. Verdediger Antoine van der Linden kopte de bal buiten bereik van Levita in het doel.

RKC stelde daar bar weinig tegenover en dat de ruststand niet hoger uitviel kwam vooral doordat Heracles het tweede deel van de eerste helft erg slordig speelde.

Wat dat betreft begon de ploeg van Gertjan Verbeek een stuk voortvarender aan het tweede bedrijf. Al in de 49e minuut kopte Everton de bal uit een voorzet van Mark Looms achter Levita: 2-0.

De gasten leken definitief geslagen, maar scoorden na een uur spelen vanuit het niets de aansluitingstreffer. Martin Pieckenhagen stopte in eerste instantie het schot van dichtbij van Derk Boerrigter, maar moest vervolgens toezien hoe Fouad Idabdelhay de rebound intikte, 2-1.

Mocht RKC op dat moment nog hoop hebben op een goed resultaat, dan werd die toch zeker ontnomen door Bas Dost (68e minuut) en opnieuw Everton (77e minuut). Door de nederlaag in Almel, kan RKC provinciegenoot Willem II, dat zeventiende staat, niet meer achterhalen.

De ploeg promoveerde de vorige voetbaljaargang door in de play-offs te winnen van De Graafschap. Die ploeg werd dit seizoen juist kampioen van de Jupiler League en neemt zodoende na de zomer de plek van RKC in de eredivisie in.