NAC met één been in volgende ronde

0

NAC is weer een stap dichter bij het toernooi van de Europa League gekomen. Het elftal van Maaskant was donderdag in de derde voorronde met 0-1 te sterk voor het Poolse Polonia Warschau. Kees Kwakman maakte kort voor rust het winnende doelpunt.

Over een week is de return in Breda. Als NAC de kleine voorsprong met succes verdedigt, moet de Brabantse club nog één voorronde overleven om de groepsfase van de nieuwe Europese clubcompetitie te bereiken.
De kans dat NAC in de vierde en laatste voorronde een goede tegenstander loot, is wel redelijk groot.

In de tweede voorronde had NAC al eenvoudig afgerekend met het Armeense Gandzasar Kapan: 6-0 en 2-0. Tegen Polonia ging het wat moelijker. Maaskant had in Polen de beschikking over Joonas Kolkka. De Finse aanvaller was net op tijd hersteld van een blessure aan zijn bovenbeen, die hem de afgelopen week aan de kant hield. Voor Rob Penders, Kurt Elshot en Tommie van der Leegte kwam de eerste ontmoeting met de Poolse club nog te vroeg.

Kolkka startte voorin, samen met Matthew Amoah en Anthony Luring. Maaskant koos verder voor doelman Jelle ten Rouwelaar, Edwin de Graaf, Tim Gilissen, Kees Kwakman, Csaba Feher, Tyrone Loran, Patrick Zwaanswijk en Robbert Schilder.

Na een overtreding op Fehér kon Kwakman vijf minuten voor rust scoren: 0-1. NAC werd daarna geholpen door Radek Mynar, die binnen drie minuten twee gele kaarten kreeg en met rood moest vertrekken.

In de tweede helft wisten de Bredanaren de voorsprong ondanks de overtalsituatie niet meer uit te breiden. Polonia, dat vorig seizoen als vierde eindigde in de Poolse competitie, kon echter ook niet scoren. Maaskant bracht Donny Gorter en Ellery Cairo nog als invallers binnen de lijnen.

Voordat NAC volgende week opnieuw Polonia treft, wacht zondag eerst de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

”We hebben best een pittige avond gehad”, zei Maaskant na afloop tegen de NOS. ”Na 25 minuten kregen we grip op de wedstrijd. Na de rode kaart van Mynar hebben we iets te weinig met ons overwicht gedaan.”

Volgens Maaskant is de tweestrijd nog niet beslist. ”Daar vind ik deze ploeg te sterk voor. Maar voor dit resultaat had ik vooraf getekend, dus ben ik er achteraf ook blij mee