NAC wint streekderby met minimaal verschil

0

NAC heeft zaterdag RKC wat vaster op de laatste plaats van de eredivisie gedrukt. De ploeg uit Breda was in Waalwijk lange tijd de mindere van de hekkensluiter, maar pakte toch drie punten dankzij een treffer van Leonardo: 0-1.

De doelpuntenmaker werd tien minuten voor tijd overigens met rood uit het veld gestuurd omdat hij een natrappende beweging zou hebben gemaakt.

Tegen NAC lieten de Waalwijkers zien dat ze zich nog lang niet hebben neergelegd bij een terugkeer naar de Jupiler League. De RKC’ers voetbalden op de besneeuwde grasmat in het Mandemakers-stadion heel behoorlijk, maar verzuimden de kansen af te maken.

Aan het begin van de tweede helft had Ten Rouwelaar de hulp van zijn ploeggenoten nodig om zijn doel schoon te houden. Donny Gorter hield op de lijn een inzet van Benson tegen en in de rebound schoot Benschop tegen Rob Penders aan.

NAC, dat de tweede seizoenshelft vorige week was begonnen met een gelijkspel in de inhaalwedstrijd tegen Ajax, werd in de eerste helft maar één keer echt gevaarlijk. Robbert Schilder schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met buitenkant links tegen de paal.

Geheel tegen de verhoudingen in kwam de ploeg van trainer Robert Maaskant na een uur spelen toch op voorsprong. Een schot van Kees Kwakman kon nog worden geblokt door een RKC-verdediger, maar in de rebound was Leonardo wel trefzeker: 0-1.