4 redenen waarom je juist wél een ‘mannentasje’ moet nemen

0

Een handtasje, dat is toch iets voor vrouwen? Dat zal het geluid in menig voetbalkleedkamer geweest zijn enkele jaren geleden. Toch zie je steeds meer jongens en jongemannen met een kleine schoudertas lopen die in de verte wat wegheeft van het handtasje, maar wel specifiek voor gebruik door mannen ontworpen is. We geven 4 redenen waarom je juist wél zo’n mannentasje moet nemen.

Het is hip
Laten we met het belangrijkste beginnen om alle twijfel uit de weg te helpen: het is niet meer ‘verwijfd’ om als man een kleine schoudertas als die van het hippe merk Black Bananas bij je te dragen als je buiten de deur gaat. Integendeel, het is zelfs in de mode geraakt. In bepaalde kringen is het zelfs stoer en modieus om zo’n tas te hebben en gebruiken. Zeker wanneer je je zeker voelt over je eigen mannelijkheid is er geen reden om niet zo’n tas te nemen als je dat mooi en handig vindt.

Het is gewoon handig
Vrouwen gebruiken natuurlijk niet voor niets een handtasje. Het is gewoon handig om niet je broekzakken en jaszakken te moeten volproppen met je telefoon, portemonnee, sleutels en andere zaken. Daarmee speel je ook nog eens zakkenrollers in de kaart, want er zit lang niet altijd een rits in de weg om bij het te stelen item te komen. Voor mannen is een apart tasje ook gewoon handig. Waarom zou je je zakken volstoppen als het op een veel eleganter manier kan?

Waardevolle spullen scheiden van natte, stinkende spullen
Wanneer je gaat voetballen, is het verleidelijk om ook je waardevolle spullen in je sporttas te doen. Maar daar gaan na het sporten ook de natte handdoek en bezwete kleding in. Dat is niet bevorderlijk voor de levensduur van je telefoon en de geur kan ook nog eens in je portemonnee en je telefoonhoesje kruipen. Met het mannentasje kun je deze gescheiden van elkaar bewaren.

Waardevolle spullen mee de dug-out in tijdens de wedstrijd
Wanneer je het veld op gaat, laat je je spullen achter in de kleedkamer. Daar liggen je spullen relatief lang onbewaakt. Het is niet ongewoon dat er spullen gestolen worden uit voetbalkleedkamers. Om je waardevolle spullen te beschermen, is zo’n tas handig. Deze kun je namelijk tijdens de wedstrijd in de dug-out leggen, waar je teamgenoten die zich moeten schikken in een reserverol er een oogje op kunnen houden. Als er dan iets uit verdwenen is, is het groepje potentiële daders in ieder geval klein.

Misschien is het inderdaad zo dat tien jaar geleden de tijd nog niet rijp was voor het mannentasje. Maar tijden veranderen. Wat je uitstraalt wanneer je heden ten dage zo’n tas draagt, is dat je modieus ingesteld bent en schijt hebt aan wat anderen dan wel van je mogen denken. Dat is een goede instelling om mee door het leven te gaan, en zeker ook een goede winnaarsinstelling voor op het voetbalveld!

Share.

Laat een reactie achter