Ajax gaat nieuwe lucratieve samenwerking aan

0

Ajax gaat de komende vijf seizoenen intensief samenwerken met de Chinese club Guangzhou R&F, de club waar voormalig Ajax-target Eran Zahavi speelt. De Amsterdammers gaan de komende tijd hun expertise op het gebied van jeugdopleiding delen met de Chinese topclub. Ajax gaat dit niet zomaar doen. Met de samenwerking is een bedrag van tien miljoen euro gemoeid. Omgerekend krijgt de Amsterdamse club dus twee miljoen per seizoen.

Als tegenprestatie gaat Ajax de jeugdopleiding van Guangzhou R&F volledig vorm geven. Voormalig Ajax-trainer Ed Engelkes wordt technisch directeur bij de club en gaan meerdere Ajax-coaches aan de slag bij de club. Algemeen directeur Edwin van der Sar is vol lof over de nieuwe samenwerking. “We waren de afgelopen jaren al actief op de Aziatische markt, maar voornamelijk op commercieel gebied. Deze samenwerking draait vooral om voetbal”, aldus de oud-doelman.

Van de Chinese club zijn ze vol verwachtingen over de samenwerking tussen beide clubs. De club wil de filosofie van Ajax en de manier van spelen toepassen op het jonge team van de club.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter