“Als supporter is het geweldig, maar als bestuurder moet je in twee maanden de club rijp maken”

0

Momenteel bezet Telstar de zesde plek in de Jupiler League. Deze plek geeft recht op deelname aan de play-offs en dus kunnen de fans van de club uit Velsen-Ijmuiden dromen van een plek in de Eredivisie volgend seizoen. De voorzitter van Telstar Pieter de Waard hoopt dat zijn club volgend seizoen nog steeds actief is op het tweede niveau van Nederland.

“Ik ben zowel een supporter als bestuurder van Telstar. De supporter staat te trappelen om naar de Eredivisie te gaan en de bestuurder krijgt daar een hoop hoofdpijn en slapeloze nachten van. Als supporter is het geweldig, maar als bestuurder moet je in twee maanden de club rijp maken voor de Eredivisie”, aldus De Waard.

De laatste keer dat Telstar actief was op het hoogste niveau is van 1965 tot 1978. Daarna kwam met niet verder dan een vierde plaats in 1982. De withemden eindigden vorig seizoen als zestiende en onder leiding van de 54-jarige trainer Mike Snoei doen zij in de huidige voetbaljaargang dus in de subtop mee. Telstar neemt het maandagavond op tegen FC Emmen, dat zevende staat en één punt minder heeft.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter