Buffon vertrekt aan het einde van het seizoen bij Juventus

0

Gianluigi Buffon heeft zijn afscheid bij Juventus aangekondigd. De Italiaan heeft donderdag tijdens een persconferentie gezegd dat hij aan het einde van het seizoen afscheid neemt van de club waar hij al zeventien jaar onder contract staat. Buffon gaf niet aan of dit het einde is van zijn loopbaan als professioneel voetballer.

In 2001 maakte Buffon de overstap van Parma naar Juventus. Destijds legde de Italiaanse topclub bijna 53 miljoen euro op tafel om de doelman over te nemen. Tot op de dag van vandaag is de Italiaanse legende nog steeds de duurste doelman aller tijden. Zeventien jaar stond Buffon onder contract bij Juventus en bleef de club ook trouw toen het in het seizoen 2006/2007 terug werd gezet naar de Serie B.

Buffon kwam 175 keer uit voor het Italiaanse elftal en meer dan 600 keer voor Juventus. Waar Buffon volgend jaar actief zal zijn blijft onbekend. Onlangs verscheen in het nieuws dat Liverpool interesse had in de doelman. Sommige denken dat de voormalig international alsnog binnenkort zijn afscheid aankondigt.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter