De bekendste competities om te volgen

0

Als je niet genoeg hebt aan zelf voetballen, zijn er genoeg wedstrijden op tv om naar te kijken. Heb jij een favoriet elftal en volg je elke wedstrijd, of vind je het leuk om nieuwe clubs te ontdekken en andere competities te volgen? Wees dan op de hoogte van de bekendste competities in Europa. Door de nieuwe technologie en mogelijkheden, wordt de wereld steeds kleiner en is het ons makkelijk gemaakt om clubs in het buitenland te volgen. Als je besluit mee te doen aan een voetbalweddenschap, maak je het volgen van deze competities nog spannender.

Eredivisie
De Eredivisie is voor nagenoeg elke Nederlander wel bekend. Alle topclubs uit ons land spelen namelijk in deze competitie. Er zijn 18 teams die meestrijden om de eerste plek, die de laatste jaren vaak naar Ajax of PSV is gegaan. Hiernaast liggen Feyenoord en AZ ook op de loer. De kampioen komt in de groepsfase van de Champions League en de nummers zeventien en achttien degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie, waarvan de beste twee clubs hun plaats in de Eredivisie innemen. Veel landen zien de Eredivisie als competitie waar veel talent wordt gecreëerd.

La Liga
La Liga is de grootste voetbalcompetitie in Spanje. Deze competitie wordt door veel voetballiefhebbers geliefd. Het is ook niet voor niets dat deze in 2019 door de UEFA werd uitgeroepen als beste voetbalcompetitie in Europa. Er zijn veel topclubs te vinden in Spanje, met natuurlijk de twee belangrijkste FC Barcelona en Real Madrid. Het is ook niet voor niets dat er veel Nederlandse sterspelers naar de Spaanse competitie verkassen. Denk maar eens aan Frenkie de Jong, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. El Clasico is de populaire wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona, waar altijd miljoenen mensen naar kijken.

Bundesliga
In Duitsland kan je terecht voor leuke wedstrijden van hoge kwaliteit. In de Bundesliga spelen net als in Nederland 18 clubs mee, waarvan Bayern München stipt op nummer 1 staat. De bijnaam van deze club is niet voor niet ‘Rekordmeister’. Ook in het internationaal voetbal doet deze club het vaak erg goed. Naast Bayern München zijn ook Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en RB Leipzig noemenswaardige clubs. Naast het voetbal staat Duitsland ook bekend om de sfeer in de stadions, die erg modern zijn. Als je een wedstrijd wilt bezoeken moet je er op tijd bij zijn, veel van deze stadions worden wekelijks uitverkocht.

Premier League
In de Premier League staat bijna elke week wel een topwedstrijd op het programma. Dit komt doordat er in Engeland enorm veel topclubs zijn, zowat het hele linker rijtje van de competitie draagt een grote naam. Door veel mensen wordt de Premier League dan ook gezien als de mooiste competitie in Europa, of misschien wel ter wereld. In het Engelse voetbal wordt veel geld rond gepompt, wat een van de redenen is waarom veel clubs sterspelers en goede trainers aan de haak slaan.

Share.

Laat een reactie achter