Dick Advocaat verliest ook tweede wedstrijd met Sparta

0

Voormalig bondscoach Dick Advocaat weet ook zijn tweede wedstrijd als trainer van Sparta niet te winnen. Op Het Kasteel eindigde de Rotterdamse derby tegen Excelsior in een 2-3 eindstand. Dinsdag verloren de Spartanen met 0-1 van Vitesse.

Tot twee keer toe kwam Sparta Rotterdam op voorsprong. De wedstrijd was nog geen drie minuten oud, toen Excelsior-verdediger Milan Massop de bal bij een corner in eigen doel gleed. Kort daarna keerde Sparta-keeper Roy Kortsmit een vrije trap van Excelsior. Ali Messaoud tikte de rebound er echter wel in. Dat bracht de stand op 1-1.

Strafschop
Vijf minuten voor rust kwam de ploeg van Advocaat wederom op voorsprong. Excelsior-speler Milan Massop stond weer aan de basis van het doelpunt. De verdediger maakte een overtreding en veroorzaakte daarmee een penalty voor Sparta, die door Loris Brogno benut werd. Door een treffer van Messaoud kwam stadsgenoot Excelsior binnen enkele minuten weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd richting het einde en leek Advocaat op weg naar zijn eerste punt als trainer van Sparta. Dat kleine feestje werd verpest door Anouar Hadouir. De aanvaller bracht met een fraai doelpunt de 2-3 eindstand op het bord. Hierdoor keerden de mannen van trainer Mitchell van der Gaag met de volle buit terug naar Kralingen.