“Ze doen er ook verstandig aan nog minimaal vijftig wedstrijden in Nederland te spelen”

0

Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Justin Kluivert en Matthijs de Ligt staan nadrukkelijk in belangstelling van topclubs uit Europa. Ajax is druk bezig met het langer binden van deze toptalenten en is hier tot dusver redelijk in geslaagd. Alleen Justin Kluivert heeft nog geen nieuw contract ondertekend. Zijn huidige verbintenis loopt in de zomer van 2019 af.

Ronald de Boer hoopt dat Kluivert alsnog bijtekent. “Kijk alsjeblieft naar de lange termijn. Dan komt dat geld vanzelf, maar valt veel meer status te verdienen”, verwijst De Boer naar de grote salarissen die topclubs geven. Nu dreigt een financieel aantrekkelijk maar roemloos buitenlands avontuur.”

Veel minuten maken zijn cruciaal voor talenten van zijn leeftijd. “Op deze leeftijd moeten zij leren wat profvoetbal precies inhoudt, uit een ander vaatje kunnen tappen als het misgaat”, vervolgt De Boer. “Donny, Frenkie en Kasper doen er ook verstandig aan nog minimaal vijftig wedstrijden in Nederland te spelen”, geeft hij advies. Alleen een vertrek van De Ligt zou De Boer enigszins begrijpen. Hij is fysiek en mentaal een uitzondering op de regel.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter