Extra fit worden als voetballer: 3 tips!

0

Als voetballer is jouw lichaam je beste instrument. Je lichaam moet dan ook in topconditie zijn om jouw hobby te kunnen blijven beoefenen. Je kunt geen wedstrijden doen of trainingen volgen als je de hele week languit op de bank ligt en zittend werk doet. Ook naast de trainingen zal je dus het nodige moeten doen om in vorm te blijven. Is het jouw ambitie om verder te komen in de voetbalwereld of wil je simpelweg jouw lichaam een boost geven? Dan zijn er genoeg dingen die je kunt doen om extra fit te worden. In dit artikel geven we 3 nuttige tips om je op weg te helpen.

1. Neem een abonnement op de sportschool
Om fit te kunnen blijven is het belangrijk om naast het voetballen ook op andere manieren in beweging te komen. Dit kun je op eigen initiatief doen thuis, maar ook in een sociale omgeving zoals de sportschool. Vooral dat laatste heeft vaak de voorkeur. Met name omdat je dan onder de mensen bent. Daardoor geniet je niet alleen van een lekkere sportsessie, maar kun je ook nog eens in contact komen met anderen en elkaar stimuleren. Dat loont enorm. Ook biedt het een spreekwoordelijke stok achter de deur. Door een abonnement op een sportschool in Delft te nemen, weet je immers zeker dat je hier ook naar toe zult gaan. Geen smoesjes meer. Het is immers zonde om hier iedere maand voor te betalen en vervolgens nooit te gaan. Door een abonnement af te sluiten, wordt het stukken verleidelijker om hier toch naar toe te gaan.

2. Hardlopen of wielrennen
Wil je liever niet naar de sportschool en zelf aan de slag om jouw conditie te verbeteren? Dan zijn er gelukkig sporten die je kunt beoefenen om jouw conditie en spieren te trainen. Kies hierbij met name voor sporten waarbij ook de benen intensief worden gebruikt. Denk aan hardlopen of wielrennen. Dit zijn fijne sporten die je kunt doen om je conditie te verbeteren. Tegelijkertijd ben je ook nog eens lekker in de buitenlucht.

Ga je hardlopen of wielrennen? Zorg er dan wel voor dat je over de juiste kleding en schoenen beschikt. Zo voorkom je blessures. Je wilt immers niet keihard werken om fit te worden voor het voetballen en vervolgens een blessure oplopen. Win daarom advies in bij een sportspeciaalzaak en koop de juiste kleding en schoenen om een goede start te maken.

3. Pak minder vaak de auto
Het is natuurlijk heel verleidelijk om naar je werk of de supermarkt snel de auto te pakken. Dit zijn echter momenten waarop je jezelf in beweging kunt krijgen door lekker de fiets te pakken. Is je werk te ver om te fietsen? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer en fiets hier vervolgens naar toe. Dat is niet alleen goed om fitter te worden, maar zo draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Door kleine dingen binnen je levensstijl aan te passen, geniet je al van een veel betere conditie. Hier hoef je niet eens veel voor te doen. Pak vaker de fiets en neem de trap in plaats van de lift. Simpele dingen, maar wel erg effectief.

Share.

Laat een reactie achter