FC Utrecht haalt op wilskracht punt binnen tegen nummer drie AZ

0

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong behaalde vrijdagavond bij zijn eredivisiedebuut als coach zijn eerste punt. AZ werd in De Galgenwaard op 1-1 gehouden.

In de eerste helft had AZ overwicht, maar FC Utrecht was met Willem Janssen het dichtst bij de openingstreffer. De captain van de Domstedelingen liep zich slim vrij bij een ingestudeerde vrije trap, maar zijn kopbal miste kracht om effectief te zijn.

Dessers
Na rust zorgde Svensson met een doeltreffend afstandschot dat AZ op een verdiende 0-1 voorsprong kwam. Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh benutten geen kansen om de ploeg van John van de Brom op een 0-2 voorsprong te zetten. Jean-Paul de Jong bracht met Cyriel Dessers bij FC Utrecht meer aanvallend vermogen in het veld. Die lef werd beloond, want Dessers bracht een kwartier voor tijd de eindstand op het bord.

Tot de winterstop was de Jean-Paul de Jong de assistent van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. Nieuw in de trainersstaf bij FC Utrecht zijn assistenten Marinus Dijkhuizen en Luc Nijholt. Oud-speler Rick Kruys blijft eveneens assistent-trainer.