Guarín wil terug: ‘Geld interesseert me niet, ik zou een veel lager salaris accepteren’

0

Fredy Guarín heeft het helemaal gehad met China. De middenvelder, die twee jaar geleden Internazionale achter zich liet voor een Chinees avontuur, wil dolgraag terug naar zijn oude club. De Colombiaan wil zelfs een flink deel van salaris inleveren voor een terugkeer: “Geld is geen probleem, ik neem genoegen met een vijfde van mijn huidige salaris.”

Guarín heeft nog een contract tot 2020 bij zijn huidige club Shanghai Greenland Shenhua, maar wil dolgraag terug naar Italië. “Ik zou nu meteen terugkeren, dat is mijn grootste wens”, aldus Guarín. Toch voelt zich de Colombiaans international zich niet ongelukkig in China. “Op persoonlijk vlak gaat het prima. Mijn contract loopt nog twee jaar door, we hebben ons gekwalificeerd voor de Aziatische Champions League en we hebben de Chinese beker gewonnen.”

Ondanks dat Guarín terug wil naar Internazionale heeft hij geen spijt van zijn transfer destijds. De middenvelder is toentertijd weggegaan vanwege de Financial Fair Play. “De clubleiding was heel duidelijk tegen mij. Ze zeiden: ‘Icardi en jij zijn degenen met de hoogste waarde en wij hebben geld nodig”, verklaart Guarín. “Niemand heeft me gedwongen om te vertrekken, maar mijn transfer was wel belangrijk.”

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter