Henry neemt woorden terug: “Nu zien we duidelijk wat voor type speler hij is”

0

Onlangs beet Alex Oxlade-Chamberlain van zich af. De middenvelder kreeg felle kritiek van onder andere Thierry Henry en liet weten dat hij de kritiek dom vond. Henry heeft lucht gekregen van zijn reactie en neem zijn woorden nu terug. Hij laat weten dat hij wat anders bedoelde dan wat naar buiten is gekomen.

“Bij Arsenal was er altijd veel discussie over wat nu Oxlade-Chamberlain zijn beste positie is. Dat is mijn punt”, zegt Henry. “Als ik Frank Lampard noem, dan weet iedereen waar hij goed in was. Zijn kracht was om in de diepte op te duiken en doelpunten en assists te leveren.” De Franse legende zegt dat het moeilijk was voor Chamberlain om zijn kracht te ontdekken. “De ene dag was hij vleugelverdediger, dan weer vleugelaanvaller en een week later aanvallende middenvelder. Dat was het probleem, we wisten het gewoon niet”, vervolgt de Fransman. “Het is moeilijk om erachter te komen waar je op je best bent als je niet een aantal wedstrijden op een vaste positie speelt.

Henry zegt dat Chamberlain lof verdient voor wat hij in korte tijd heeft laten zien in het shirt van Liverpool. “In 132 wedstrijden voor Arsenal maakte hij slechts 4 doelpunten. Bij Liverpool heeft hij al 3 goals en 5 assists in 14 duels.Bij Liverpool zien we nu een middenvelder die druk zet op de tegenstander, iedere keer dat hij de mogelijkheid heeft. Hij wint de bal terug, maakt doelpunten en geeft assists. Nu zien we duidelijk wat voor type speler hij is. We kunnen zien wat hij voor speler kan worden bij Liverpool. De potentie is er altijd geweest en nu speelt hij uitstekend. Hij is een andere speler en Arsenal-fans hadden hem graag in het Emirates Stadium willen zien”, besluit Henry.

“Dat is niet leuk om te horen van mensen met wie je hebt gewerkt”

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter