Hooiveld als stormram: “Bijster veel creativiteit komt er bij mij niet bij”

0

Zondag leek FC Twente thuis punten te laten liggen tegen Sparta Rotterdam. In de 62e minuut zette Fred Friday de Rotterdammers op voorsprong en pas in de 85e minuut kwam FC Twente langszij. Haris Vuckic bezorgde de ploeg uit Enschede tot nog één punt. Bij een 0-1 achterstand en met nog een kwartier te spelen bracht trainer Gertjan Verbeek Jos Hooiveld in als stormram.

Scoren lukte Hooiveld niet, maar met hem binnen de lijnen lukte het Twente wel op een punt te redden. “Een beetje rammen en pompen. Een beetje als de Championships”, aldus de 34-jarige Hooiveld, die in het verleden voor Southampton, Millwall en Norwich City speelde. “Daar heb ik er ook acht in gelegd.”

De kwaliteiten voor een echte spits heeft Hooiveld niet erkent hijzelf. Toch mag de centrale verdediger soms in de slotfase opdraven als extra spits. “Ik weet wat vervelend is. In Engeland keek je naar de kant en zag je zo’n beer warm lopen. Dan wist je dat er nog tien lastige minuten zouden komen”, zegt hij tegenover TC Tubantia. “Ik probeer met twee, drie man een beetje ruzie te krijgen. Bijster veel creativiteit komt er bij mij niet bij.”

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter