‘’Het heeft iets van een sterfgeval en de fases die daarmee gepaard gaan’’

0

Het zou volgend seizoen wel even wennen worden om Arsenal te zien zonder dat Arsène Wenger langs de zijlijn staat. De oefenmeester hoeft volgens vicevoorzitter David Dein niet te vrezen dat hij geen nieuwe werkgever vindt.

‘’Hij zal geen gebrek aan aanbiedingen hebben. Ik ben gisteren door meerdere mensen gebeld met de vraag of ze Wenger konden spreken. De vraag is of hij zelf nog door wil. Het wordt alsmaar moeilijker. Zijn resultaten spreken voor zich. Hij is enorm succesvol geweest en zal ongetwijfeld de geschiedenis in gaan als de beste trainer ooit van Arsenal’’, zegt Dein.

‘’Zelf zal Wenger in de zomer moeten bepalen wat hij wil gaan doen. Hij wordt 69 in oktober, maar is nog enorm fit. Hij heeft nog hetzelfde gewicht als het moment waarop ik hem ontmoette: 75 kilo. Hij houdt zijn hersenen actief en heeft enorm veel kennis van het spelletje. In de afgelopen jaren is hij benaderd door enkele van ’s werelds grootste clubs: Real Madrid en Paris Saint-Germain. Ook de nationale ploeg wilde hem op een gegeven moment’’, vervolgt Dein.

Dein zegt dat het ook voor Arsenal wennen wordt. ‘’In eerste instantie wordt het zwaar. Wenger zal ook het gevoel hebben dat zijn werk er nog niet op zit. Hij is altijd als eerste op de club en gaat als laatste weg. Het heeft iets van een sterfgeval en de fases die daarmee gepaard gaan: eerst is er ontkenning, dan acceptatie en uiteindelijk ga je verder.’’

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter