Ik wil meer live voetbal zien, moet ik Fox Sports of Ziggo Sport hebben?

0

Kun jij niet genoeg krijgen van live voetbal, en verveelt het je dat je naast Europees voetbal doordeweeks verder weinig live wedstrijden ontvangt? Dan ben je aangewezen op een aanvullend abonnement om aan je trekken te komen. De voor de hand liggende opties zijn dan FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. Maar welke van deze twee past het beste bij jouw wensen? Wij nemen het door met je.

Wat ontvang ik gratis?

Voordat we het over betaalde abonnementen hebben, bespreken we eerst waar je eventueel gratis terecht kunt voor live voetbal met een ‘gewoon’ televisie- en internet abonnement. Om het eerste kanaal van Ziggo Sport gratis te ontvangen, moet je klant van Ziggo zijn. Je ontvangt hierop een selectie van Premier League wedstrijden en soms ook wedstrijden van Ajax. Daarnaast zijn er ook praatprogramma’s over sport. Het eerste kanaal van FOX Sports is dan weer bij sommige andere aanbieders gratis opgenomen in het pakket. Het gaat om KPN, NLE, XS4ALL, Online.nl, T-Mobile en YouFone. Op het eerste kanaal van FOX Sports wordt een selectie van Eredivisiewedstrijden uitgezonden. Let op, het gaat hierbij niet standaard om de topclubs. Op vrijdagavonden zie je hier een live schakelprogramma van de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, die aansluitend door Hans Kraaij jr. geanalyseerd worden.

FOX Sports: kanalen 2 en 3

We bespraken eerder al wat je op het eerste kanaal van FOX Sports kunt zien, omdat deze door sommige aanbieders gratis doorgegeven wordt. De kanalen 2 en 3 vullen dit aanbod aan met verdere wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie, een kleine selectie van wedstrijden uit de Keuken Kampioendivisie en bekervoetbal. Fox Sports 2 zendt op vrijdagavonden de doorgaans enige Eredivisiewedstrijd die er is uit. Op zaterdagavond en zondagmiddag worden op deze zender en op FOX Sports 3 de wedstrijden uitgezonden die tegelijkertijd met de wedstrijd op het eerste kanaal plaatsvinden. Als je fan bent van één bepaalde club en al hun wedstrijden live willen kunnen zien, dan heb je de aanvullende kanalen nodig om volledig aan je trekken te komen. Het derde kanaal is tevens het kanaal wat mooie en interessante documentaires over het Nederlandse voetbal uitzendt. Op alle drie de kanalen is zendtijd ingeruimd voor televisieproducties vanuit de clubs zelf, zoals Ajax TV en PSV TV.

Tele2 en FOX Sports: geen mogelijkheid

Ben je klant van Tele2, dan is het belangrijk om te weten dat het helemaal niet mogelijk is om FOX Sports te kijken. Tele2 heeft de onderhandelingen met FOX gestaakt en is daarna gestopt met het doorgeven van van de sportkanalen van FOX. Het bedrijf vond het niet acceptabel vond om ‘voor alle klanten te betalen voor de beschikbaarheid van de FOX Sports kanalen, ongeacht of klanten die kanalen willen of niet’.

Ziggo Sport Totaal: een 24/7 voetbalkanaal

Ben jij een fijnproever en vind je dat we in Nederland maar een Mickey Mouse competitie hebben, dan kun je beter kiezen voor Ziggo Sport Totaal. In haar zenderpakket biedt Ziggo Sport een kanaal dan 24 uur per dag, 7 dagen per week hoofdzakelijk buitenlands voetbal uitzendt. Je kunt kijken naar wedstrijden uit de Spaanse La Liga, de Italiaanse Serie A en de Engelse Premier League. Ook zendt Ziggo Sport Champions League wedstrijden uit. Van Spanje en Engeland zie je naast de competitiewedstrijden ook het bekervoetbal. Verder zijn er praatprogramma’s zoals Peptalk met Jack van Gelder en Frank Evenblij, en Rondo waarbij mensen als Ruud Gullit en Ronald Waterreus vaak aan tafel zitten.

Ziggo Sports Totaal: andere sportkanalen

Het pakket Ziggo Sport Totaal biedt echter veel meer dan enkel voetbal, en je kunt jezelf afvragen of dit van meerwaarde is voor jou. Ben jij bijvoorbeeld liefhebber van basketbal, dan kun je de NBA  live volgen. Ook is er een 24/7 kanaal voor Formule 1 en andere racesporten, met onder andere het programma Formule 1 Café met Rob Kamphues, Rob van Gameren en Robert Doornbos. Verder is er voor de liefhebbers een apart golfkanaal, waarop je alle Majors en de World Golf Championships kunt volgen. Tennisfans hoeven met Ziggo Sport Totaal niks te missen van de van de belangrijkste tennistoernoiien. Rugbyfans kunnen live  kijken naar bijvoorbeeld de Six Nations en Autumn Internationals. Atletiekfans kunnen de gehele Diamond League volgen. Als laatste is er ook nog een apart kanaal waarop de hele dag door sportdocumentaires uitgezonden worden.

Share.

Laat een reactie achter