‘’Het is voor hem een schitterende transfer, ook op financieel vlak’’

0

Vorige week werd bekend dat Philippe Sandler komende zomer de overstap maakt van PEC Zwolle naar Manchester City. Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje, is zeer te spreken over de stap die de verdediger gaat maken.

‘’In de basis ben ik het er niet zo mee eens dat een paar kapitaalkrachtige clubs de dienst uitmaken op de transfermarkt. Bij Manchester City zijn ze natuurlijk niet gek. Voor Philippe hoeft deze stap niet verkeerd te zijn. Hij blijft zich nu ontwikkelen en kan volgend jaar misschien naar een Nederlandse topclub, waar hij zich dan moet bewijzen. Het is voor hem een schitterende transfer, ook op financieel vlak’’, aldus Langeler.

Er wordt vaak gezegd dat het niet slim is om de Eredivisie op jonge leeftijd in te ruilen voor de Premier League, maar hier denkt Langeler anders over. ‘’Dat hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Als het sportieve plan maar deugt. Een speler moet kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Dat er ook een economische factor aan het verhaal zit, is iets waar we in Nederland weinig invloed op hebben. Soms kunnen spelers ineens het vijfvoudige verdienen van wat ze hier maximaal kunnen krijgen. Mensen oordelen daar wel over, maar als ze in hun eigen werk zo’n stap kunnen zetten, laten ze die ook niet liggen.’’

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter