KNVB presenteert dinsdag nieuwe bondscoach

0

De KNVB maakt dinsdag 6 februari op een persconferentie de nieuwe technische top van de voetbalbond bekend. Naar verluidt presenteert Eric Gudde, directeur betaald voetbal, Ronald Koeman als bondscoach en Nico-Jan Hoogma als technisch directeur.

Dat Ronald Koeman de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt, mag geen verrassing meer zijn. De oud-trainer en oud-speler van Ajax, PSV en Feyenoord werd in oktober van het afgelopen seizoen ontslagen bij Everton FC. Koeman werd sinds het vertrek van Dick Advocaat getipt als diens opvolger.

Technische Staf
Vorige week wist de NOS te melden dat Koeman assistentie gaat krijgen van Kees van Wonderen, Patrick Lodewijks en Jan Kluitenberg. De laatste twee zijn geen onbekenden van Koeman. Bij Everton maakten zij ook deel uit van de technische staf. Kluitenberg wordt genoemd als fysieke trainer. Oud-doelman Lodewijks is de beoogde keeperstrainer. Van Wonderen is coach van Nederland onder 17 en loopt dit seizoen voor de cursus Coach Betaald Voetbal stage bij VVV-Venlo.

Koeman werd samen met zijn broer Erwin in oktober 2017 ontslagen bij Everton. Nico-Jan Hoogma is op dit moment algemeen directeur van Heracles Almelo. De oud-speler van onder meer FC Twente, Hamburger SV en Heracles Almelo bekleedt die functie sinds januari 2007.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter