McClaren: ‘’Hij kan manager van Arsenal worden, dat zie ik zeker voor me”

0

Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een vertrek van Arsène Wenger bij Arsenal FC. Volgens de voormalig FC Twente-trainer is Eddie Howe, de huidige manager van Bournemouth, een van de gegadigde om het stokje over te nemen.

“Ik heb zijn carrière gevolgd en we hebben een aantal keer tegen elkaar gespeeld, toen ik nog bij Derby County zat. Hij is iemand die zijn teams neerzet om te voetballen. Opbouw van achteruit, verzorgde aanval, hard werken om de bal terug te krijgen, tegenstanders onder druk zetten: hij heeft een goede mentaliteit. Hij kan manager van Arsenal worden, dat zie ik zeker voor me”, zegt McClaren.

Volgens de voormalig FC Twente-trainer kan het ook zomaar een verrassende naam zijn. “Het zou iemand kunnen worden waar we nog nooit van gehoord hebben. Iemand die nu nog in de jeugdopleiding werkt. Ik geloof er heilig in dat er een nieuwe generatie managers aankomt. Dat hoeven niet per se oud-spelers te zijn, maar ze zullen op voetbalgebied wel goed opgeleid zijn.”

“De trainerscursussen zijn nu een stuk beter en jeugdopleidingen leveren niet alleen betere spelers, maar ook betere coaches af. We hebben een periode gehad waarin veel buitenlandse coaches in Engeland werkten, maar dat is nu weer aan het veranderen. Onze jeugdopleidingen zitten vol met getalenteerde Engelse trainers, maar iemand moet een hoofdrol spelen voordat dit wordt erkend. Dat is waar Howe voor moet zorgen. Anderen zullen in zijn voetsporen gaan treden’’, besluit McClaren.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter