Nederlander op weg naar uitgang: “Potentie keer op keer waargemaakt”

0

Marco van Ginkel speelde dit seizoen een cruciale rol in het kampioenschap van PSV. Bij de Eindhovenaren was de middenvelder aanvoerder en belangrijke schakel op het middenveld. De 25-jarige speler staat echter onder contract bij Chelsea en werd dit seizoen gehuurd van de Engelse club. Van Ginkel zal na dit seizoen terugkeren naar Engeland.

“Marco heeft een heel goed seizoen bij PSV, wij zijn zeer tevreden over hem. Er zijn niet veel verhuurde spelers die kunnen zeggen dat ze aanvoerder bij hun club zijn. Dat Marco dat wel is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten”, zegt Eddie Newton, die bij Chelsea verantwoordelijk is voor de contacten met verhuurde spelers.

Hij heeft dit seizoen alles gedaan wat we van hem hebben gevraagd. Marco is een nog completere voetballer geworden en heeft zijn potentie keer op keer waargemaakt”, vervolgt Newton. Of Van Ginkel volgend seizoen nog onder contract staat bij Chelsea is niet zeker. Doordat de Engelse topclub hoogstwaarschijnlijk deelname aan Champions League mislopen, zal het een flink bedrag mislopen.

Om toch budget van transfers te creëren zullen spelers verkocht moeten worden. Van Ginkel lijkt één van deze spelers te worden. Om de middenvelder over te nemen, zal een club een bedrag van ongeveer twaalf miljoen euro op tafel moeten leggen om het tot 2020 lopende contract van Van Ginkel over te nemen.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter