Oud-trainer NEC: “Nederlandse voetbal moet veranderen, begin bij Oranje.”

0

Voormalig NEC-coach Peter Hyballa vindt dat het Nederlandse voetbal te lang heeft stilgestaan. “Onderken het probleem en durf te veranderen. Stel iemand met buitenlandse ervaring aan als bondscoach of Technisch Directeur en probeer de aansluiting te vinden.”

Dat zei de oud-trainer (42) van NEC op het VI-congres. De Duits-Nederlandse Hyballa zit sinds zijn ontslag in april 2017 zonder club. De afgelopen maanden geeft hij trainings-clinics en schuift hij nu en dan aan bij NOS Studio Voetbal.

“Vroeger was Nederland het voorbeeld voor de voetbaltrainer,” gaat de werkloze trainer verder. De KNVB moet volgens Hyballa het voortouw nemen. “Het Nederlandse voetbal verandert niet als één club of trainer een andere filosofie toepast. Het moet structureel gebeuren.”

Duitsland
Volgens Hyballa zit ook het Duitse voetbal in een crisis, onder andere door een gebrek aan dribbelaars. De eerder met alle lof geprezen laptoptrainers krijgen alle kritiek op hun bordje. “Wij zijn nooit tevreden, dat is gelijk ook de kracht achter het Duitse voetbal.”

Eric Gudde wil eind februari de nieuwe bondscoach presenteren. Dat zei de directeur voetbal van KNVB woensdag bij de loting van de Nations League in Lausanne. Het eerder aanstellen van een Technisch Directeur heeft de voorkeur van de oud-bestuurder van Feyenoord.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter