Robin Van Persie: ‘’Hij heeft de cultuur van de club veranderd’’

0

Robin van Persie werkte bij Arsenal FC lange tijd samen met Arsène Wenger. De Franse oefenmeester was voor de Rotterdammer niet alleen een trainer, maar ook een echte vriend.

‘’Hij had altijd geduld en vertrouwen in zijn spelers. En zeker ook met mij. Hij liet mij leren van mijn fouten. Hij praatte uren met mij. En stap voor stap hielp hij mij beter te worden. Als ik zeg dat hij mijn voetbalvader is, overdrijf ik niet. Hij heeft mij gevormd als speler en als man’’, aldus Van Persie.

‘’Mensen vergeten waar Arsenal stond voor hem. Fans noemden ze ‘boring Arsenal’. Hij bracht niet alleen succes, hij liet ze ook fantastisch voetballen. Hij heeft de cultuur van de club veranderd’’, vervolgt de Rotterdammer.

‘’Ik koester onze vriendschap. Ik wil hem bedanken voor het vertrouwen en hem zeggen: u bent een speciale man en een geweldige coach. Een van de besten ooit. Ik zal u altijd zien als mijn voetbalvader, want onder uw leiding groeide ik als man en als speler. Daar ben ik u eeuwig dankbaar voor’’, besluit Van Persie.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter