Southgate wil wel een heel opvallende speler meenemen naar het WK

0

Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, heeft zich door groepswinst verzekerd van deelname aan het WK 2018 komende zomer in Rusland. Sinds de plaatsing zijn er verschillende namen voorbij gekomen die zich op kunnen maken om in Rusland te gaan schitteren voor het nationale elftal van Engeland. Eén naam trok nogal veel aandacht.

De naam van Phil Foden zou genoemd zijn om deel te mogen zijn van de selectie van Engeland op het WK. Gek genoeg heeft Foden nog niet één wedstrijd gespeeld in een eerste elftal. De behendige middenvelder maakte afgelopen maand indruk tijdens het Wereldkampioenschap onder 17. Het Engelse jeugdteam ging aan de haal met de titel en Foden maakte indruk tijdens het toernooi.

De middenvelder werd zelfs uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. Met twee doelpunten, in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen zijn leeftijdsgenoten uit Spanje, eiste hij een hoofdrol op tijdens de finale. Dat de 17-jarige middenvelder barst van het talent is wel duidelijk. Is hij echter al klaar om voor het nationale team van Engeland te spelen tijdens het WK 2018?

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter