Speler Excelsior maakt kans op WK: “Die willen we hem niet ontnemen”

0

Theo Zwarthoed is eigenlijk eerste keus onder de lat bij Excelsior, maar afgelopen weekend mocht Ögmundur Kristinsson weer eens aan de aftrap staan van een Eredivisiewedstrijd. Met oog op het naderende WK krijgt Kristinsson van zijn trainer de kans om zich in de kijker te spelen bij de bondscoach Heimir Hallgrímsson.

“Een menselijk gebaar”, aldus Van der Gaag. “Kristinsson heeft de kans naar het WK te gaan, die willen we hem niet ontnemen. De doelmannen ontlopen elkaar niet veel. Als speler van Excelsior het WK halen zou geweldig zijn.”

“Ik laat mij niet dwingen iemand op te stellen om andere redenen dan sportieve. Als iemand mij pusht iets te doen, doe ik het juist niet”, aldus Van der Gaag. “Dat is een vervelende karaktertrek van me. Er is geen druk uitgeoefend om dit te doen. Het is een zakelijke, professionele keuze. Die had ook verkeerd uit kunnen pakken als hij het niet goed gedaan had tegen Zwolle, maar daar was ik niet bang voor.”

Volgens Van der Gaag is Kristinsson gemotiveerd en verdient hij deze kans. “Kristinsson heeft het moeilijk gehad met de beslissing dat-ie gepasseerd werd, mede door zijn WK-droom, maar hij heeft zich teruggeknokt en het laten zien. Dit gunnen we hem. Het is aan hem om de bondscoach te laten zien dat-ie het verdient om mee te gaan. Daar heeft alleen hij invloed op.”

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter