Talent dicht bij debuut: “Het is leuk, een mooie ervaring”

0

Mitchel Bakker zit dicht tegen zijn debuut aan bij Ajax. De verdediger speelt dit seizoen zijn wedstrijden voornamelijk voor Jong Ajax, maar mocht al tweemaal plaats nemen op de bank bij de hoofdmacht. Bakker zelf geniet ervan.

“Ik ben nu twee keer met het eerste elftal op pad geweest en het is leuk, een mooie ervaring. Ik heb nog geen minuten gemaakt, maar kan er wel alvast aan ruiken. Het is wachten op een invalbeurt”, vertelt Bakker aan Ajax Life. De international van Oranje onder 18 geniet met volle teugen van zijn de verandering die plaats vinden.

Toch weet Bakker dat hij nog genoeg te verbeteren heeft als hij wilt slagen in het eerste van Ajax. “Ik train ook regelmatig mee. Hoe vaker je meetraint met het eerste, des te gemakkelijker het gaat”, vervolgt de jonge verdediger. Hij beaamt dat er nog wel de nodige verbeterpunten voor hem zijn. “Omschakelen van aanval naar verdediging moet soms sneller. Ook positioneel valt er nog wat te verbeteren. Ik moet zorgen dat ik de bal en de man zie. Niet dicht staan, maar open. Ik focus soms te veel op de bal.”

Dit seizoen kwam Bakker tien keer uit voor Jong Ajax. Hierin wist hij niet tot scoren tot komen, maar wel gaf hij twee keer de beslissende voorzet. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2019 door bij Ajax.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter